Snus i USA

Ni kanske känner till det här scenariot….Ni ser en riktigt bra Europeisk film och några år senare finns det en lättmatad Amerikansk version av den. Länder gillar att kopiera varandras framgångar. Nu gäller det även snus. Tidigare i år så blev ordet snus ett vardagsord i USA. Innan så var det bara känt bland tobakskonnäsörer. Chew (tuggtobak) och ”dip” (finskuren tuggtobak) har funnits i USA nog nästan lika länge som snus har funnits i Sverige. Men chew har fått en rejäl cancerstämpel på sig och det är definitivt inte accepterat att gå runt och spotta längre. Därför har nu snus tagits fram i USA, som marknadsförs som ett renare och hälsosammare alternativ av tobaksföretagen, och de använder Sverige som exempel. Som en snusare så var jag tvungen att testa och tog mig till affären idag och köpte en dosa Marlboro Snus.

msnus

Visst ser dosan vacker ut? Visst ser det ovanligt ut med ordet snus på en Amerikansk produkt. Det är ungefär som att se en GMC Yukon i Europa. Mer än att dosan var fin så var mitt första intryck att dom snålade med bara 15 påsar. Pris: $4.39. Alltså dyrare än snus i Sverige.

Så vad tyckte jag om snuset?

Jag kan sammanfatta det med två ord: SVAGT och SÖTT….speciellt om man jämför med svenskt snus. Jag är ju en snusare av märken General och Göteborgs Rapé. Påsen kändes tjock och billig när man plockade upp den men den satt faktiskt riktigt bra under läppen. Den första smaken var riktigt god. Jag kände en genuin tobakssmak inte långt från vad Marlboro-cigaretter smakar och luktar. Definitivt trevligare lukt än svenskt snus. Det här kanske låter som en cliche men det kändes som om jag behövde avnjuta ett glas bourbon med snusen.

Men sedan hände det inte mer. Jag kände ingen nikotin och det började bli riktigt sött. Jag ville börja suga på snuspåsen för att det var så sött. Sen kom russinsmaken som starkt påminde om Gold River. Om Ni är män i 30-40-års åldern så minns ni säkert Gold River. Vad hände egentligen med det?

Anyway, Marlboro Snus kan nog vara riktigt bra om man vill trappa ner på nikotinet och dra ner på snusandet. Annars är det inget att ha. Om dom nu ska använda sig av det fina svenska ordet snus så får dom fasiken tillverka något som liknar snus. Detta var min första och sista dosa.

Spåra från din sida.

Kommentarer (1)

  • Avatar

    Anonymous

    |

    Gold River, det var tider det… Aloha /EF

    Reply

Lämna en kommentar