Skip to main content

Kaneohe Sandbar

Skrivet av matte den .

Då är det dags för första inlägget i år. Jag skriver från Kaneohe och tänkte berätta om Kaneohe Bay och Kaneohe Sandbar ……något väldigt vackert, fantastiskt kul, och borta från alla turister.

Kaneohe Bay är en bukt på 45 km² på östra sidan av ön Oahu. Det är en ganska grund bukt (som mest 12m djupt) och består av många korallrev samt sandbanken, som ligger i mitten av bukten ca 1km från land.

Det finns bara en sandbank i hela Hawaii och det är i Kaneohe Bay. När det är lågvatten så sticker sanden upp ovanför ytan och när det är högvatten så går vattnet till knäna. Det är ett ställe där man kan slappna av och se ön Oahu från en annan synvinkel. Ibland känns det nästan som om man är självaste Jesus som kan gå på vatten när man är där ute. Det är inte lätt att komma dit, vilket är skönt. Det finns i tre sätt att komma dit: båt, kayak, eller simma. Jag kan inte rekommendera att simma ut, såvida du inte är i tävlingsform. Att paddla ut kan vara ganska fint på lugna dagar. Det säkraste kortet är att ta en båt och det är inte heller så lätt, såvida man inte har egen båt eller känner någon med båt. Du kan hyra en båt på marinkårsbasen men då måste du först ta en båtkurs på fyra timmar.

Jag sa väl att det är avslappnande där ute på sandbanken:

På vägen ut eller tillbaka så är det stor chans att se manta rockor, sköldpaddor, och andra inressanta havsvarelser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *