Skip to main content

Äpplebananer

Skrivet av matte den .

Första gången jag åt en äppelbanan var i Puerto Rico. Där kallades dom även för fingerbanan för deras variant var smalare än de äppelbananer jag numera äter i Hawaii. Det är inte många som vet vad äppelbananer är och även i Aftonbladet för några år sedan så skrattade dom åt namnet och trodde det var ett misstag på skylten i mataffären.

Äppelbananen är en mycket liten banansort med gyllene fruktkött och när de är mogna har de en doft och smak av äpple. I Sverige importeras i liten skala från Kenya och Colombia. Men det är i Hawaii som man hittar de mest fantastiska äppelbananer.

Jag måste erkänna att jag har varit ganska bortskämd vad det gäller bananer. Min vän som tidigare ägde en bananodling brukade ge mig en låda äppelbananer varje månad så visst hade man det gott. Numera köper jag dom i Chinatown där dom är billigast och kommer direkt från odlingarna.

Om ni får chansen, vare sig ni är i Sverige eller Hawaii, så köp en klase och njut av de syrliga bananerna. Det finns dock en nackdel….när man väl har börjat äta äppelbananer så är det svårt att gå tillbaka till den vanliga sorten. Själv så är jag hooked for life.

Comments (3)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *